De Broekpolder is een natuur- en recreatiegebied in Vlaardingen. Het gebied is ruim 400 ha. groot,  beslaat bijna een kwart van de stad en biedt veel mogelijkheden voor sport en ontspanning. Je kunt gemakkelijk een dag genieten in de Broekpolder. Speciaal voor groepen, bedrijfsuitjes, schooldagen enzovoort stellen wij arrangementen samen, geschikt voor sportieve, extra-sportieve of meer recreatieve ontspanning. In het gebied is een aantal horecabedrijven gevestigd voor de nodige ‘koek en zopie’, maar ook voor een picknick is de Broekpolder een geschikte locatie.

Federatie Broekpolder

view

De Federatie Broekpolder is een vereniging die het initiatief heeft genomen om van de verwaarloosde Broekpolder een prachtig natuur- en recreatiegebied te maken. De ontwikkelingen zijn nog volop gaande, maar een tweetal projecten is klaar: De Ruigte - een natuurgebied waarin Schotse hooglanders lopen, en het Klauterwoud - een heerlijk speelgebied voor kinderen. Ook het Educatief Archeologisch Erf krijgt steeds meer vorm.

De Federatie biedt de volgende mogelijkheden:

Wandelen in de Ruigte onder leiding van broekpoldergidsen. Onze goed opgeleide gidsen vertellen over de geschiedenis en de ontwikkelingen van de polder en wijzen u de mooiste plekjes en natuurlijk de Schotse hooglanders.

Kinderexpeditie in en rond het Klauterwoud. Speurtochten en spelletjes gericht op de beleving van de natuur en samenwerking in een groep. Ervaren kindergidsen dagen de kinderen uit om de natuur te ontdekken.

Kinderexpeditie naar Archeologisch Erf, een combinatie tussen speuren in de natuur met spelletjes en opdrachten en historie snuiven in en rondom het Vlaardingencultuurhuis op het Archeologisch Erf. Met diverse activiteiten zoals speerwerpen, barnstenen juwelen maken en meer.

De activiteiten van de Federatie kunt u prima combineren met een aantal andere mogelijkheden, waaronder survival, mountainbiken, de fluisterboot en een lunch of diner.